Revisie en reparatie van versnellingsbakken

Bij VRO kunt u terecht voor de revisie of reparatie van uw versnellingsbak – of het nu een handmatig of een automatisch model is. Een versnellingsbakreparatie is in veel gevallen een goed en goedkoper alternatief dan het kopen van een nieuwe versnellingsbak. Voordat wij beginnen aan een revisie, maken we altijd een diagnose. Daarna bekijken nemen onze experts de versnellingsbak onder handen.

Wilt u weten wat er allemaal komt kijken bij een revisie?
Lees dan verder.

Het maken van een diagnose

Als u een probleem heeft met de versnellingsbak of met uw transmissie, komt u bij ons langs. Wij beginnen met het maken van een diagnose. Daardoor kunnen we gericht naar een oplossing zoeken, en alleen de benodigde onderdelen worden vervangen of gerepareerd. Een complete revisie is lang niet altijd nodig; soms is er een klein technisch of elektronisch probleem dat snel te verhelpen is. Dat kan u veel kosten besparen.

De revisie van automatische versnellingsbakken

Besluit u dat er een revisie uitgevoerd moet worden, dan halen wij de versnellingsbak volledig uit elkaar. De onderdelen worden gereinigd en beoordeeld op schade en slijtage. Bij de revisie van een automatische versnellingsbak worden standaard de ‘overhaulkit’ (afdichting-set), de frictiekit, de converter (koppelomvormer) en de filter vervangen. Als het nodig is worden er ook nog enkele modificaties toegepast. Na de revisie wordt de versnellingsbak getest en kan uw versnellingsbak weer voor lange tijd zonder problemen functioneren.

Revisie handgeschakelde versnellingsbakken

Ook bij de revisie van uw handgeschakelde versnellingsbak wordt de bak volledig gedemonteerd en grondig gereinigd. Standaard worden alle lagers vernieuwd, de synchroonmessen en keerringen vervangen. Synchro-ringen en eventuele tandwielen die aan slijtage onderhevig zijn worden gecontroleerd en indien nodig vervangen. Na een uitvoerige test kan uw handmatige versnellingsbak weer een lange tijd mee.

Garantie op revisie en reparatie

Onze medewerkers hebben dankzij een goede opleiding en jarenlange ervaring veel expertise in huis. Wij hebben er dan ook vertrouwen in dat we uw versnellingsbak weer helemaal zonder problemen kunnen laten functioneren. VRO geeft dan ook 6 tot 12 maanden garantie op alle geleverde auto en transmissieonderdelen. Vraag nu naar onze garantievoorwaarden.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak met ons maken?

Bel ons op 0412 – 652 329 of vul het onderstaand formulier in.

    Start typing and press Enter to search

    Shopping Cart